Mar 7, 2012

Nak orang komen entry, tapi menyusahkan orang


*Takde gambar comel. Haha*
Assalamualaikum hi. Korang dah lunch? Kalau belum meh nak belanja. Belanja baca entry baru dari awyn. Ahaha. Okay tak lawak pun. Kembali ke tajuk, entry ni especially for new bloggers. Mungkin blogger baru terlepas pandang atau tak tahu pun pasal ni. Pasal benda alah yang dipanggil CAPTCHA. Captcha ni timbul bila kita nak mengomen entry.

Haa tahu kan benda ni? Kita sendiri pun tak suke ye dak? Word verification ni boleh membantutkan mood untuk mengomen entry korang. Kecuali pengomen tu memang orang yang sangat penyabar. Haha. So jom hapuskan menatang nih.
Bagi yang menggunakan New Blogger Interface memang takkan jumpa setting ni. So, silalah tukar kejap ke Old Blogger Interface. Okay apa benda yang new/old blogger interface ni ? Alahh yang dashboard versi baru dan lama tuu.

Old blogger interface(Dashboard versi lama) > Settings > Comments

Scroll down sampai jumpa macam gambar atas ni. Bulat biru kecik tu tukar ke No.
Okay? Lepas ni, takde la orang rasa cuak je kalau nak komen entry korang. Dah jom lunch :)

16 comments:

  1. sorry aisya x thu plk psal ni(kata aisya ann)hahahaha.. n then nak tkr ke old version 2 mcm mne.. reply kat shout box aisya ekk... btw thanks laa sbb buat entry ni tdak smpai bila2 pon aisya x thu

    ReplyDelete
  2. @suraya aisyah Welcome aisya. Tkde hal la. Seronok dpt membantu :)

    ReplyDelete
  3. haha..dah hapuskan..memang sebal benda ni semua:)btw done follow you:)

    ReplyDelete
  4. haa jannah paling tak suka nak komen kalau keluar word verification nie. kalau tenet tgh laju takpe. kalau tenet macam siput memang kirim salam jer lah. haha

    ReplyDelete
  5. sangat memaksa bersabar ati bila mengomen entry blog yang kena taip word varification ni...

    ReplyDelete
  6. aira benci word varification nih..tp baru pasan y aira ade..ahha..thanx taw!da buang dah..

    ReplyDelete
  7. AIRA :sebal? Ha'ah betul3. Thankyou Aira :)
    Cik Jannah : Hahaha. Sape pun taksuke. Tambah2 kalau word verification yg ditulis salah. Aduhh
    MsDila : Yes! Menyiksa jiwa raga. Huhuh
    aira shahira azmi : Haha yeke bru perasan? Nasib perasan. Welcome dear^^

    ReplyDelete
  8. ooo... complicated ade ar kalau camtu kan . .

    ReplyDelete
  9. menyusahkan betul! nak sekuriti bagai!...br je remove bende tu..

    ReplyDelete
  10. betul3x sokonggg hihi sheda malas nk komen lau ada benda tuh hihi

    ReplyDelete
  11. den pun dop suka....
    tp org dah komen blog kita kena la blas komen....
    tul tak?

    ReplyDelete
  12. yes.. ada code2 mcm tu mmg menyusahkan.. malas betul nk komen kalau ada code macam tu ( hehe, jahat la aku ni) ;)

    ReplyDelete
  13. haish..benda ni sgt annoying kot..mira pun newbie taw...dlu xtau pasal benda ni..tp ade member tegur, then mira cpt2 remove bnd tu..bile nak komen entry org, tibe2 ada bnde tu, tgn ni terus click 'X'...tak suka..=)

    ReplyDelete
  14. @Amirah Zulhijjah Huhu betul3. Benda ni membantutkan mood org utk mengomen.

    ReplyDelete
  15. Thanks awyn sebab ajar syida. Habis tu macam mana nak hilangkan expr:id='"post-body-" + data:post.id'> yang ada kat blog syida tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...